Monday, 26 December 2011

fiNAL exam SEM 1


sekarang study week ! and aq xbalik...konon nak stdy la tapi kan makanan tade kat sini sebab cafe ta bukak ! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'( sadis nye hidup..terasa nasik tuh sgt berharga...kebuluq tahu duduk sini...sabar jelahhhhh...harap2 esok da byk cafe yg bukak la...

apa2 pon yg berlaku aqu nak post 1 benda je sebenar nye...
final exam around the corner...
good luck !




Thursday, 22 December 2011

tRip FOod sCIEnce

hari rabu 21/12/2011 -----> kamee budak2 part 1 student diet uitm puncak alam telah pegi 1 trip under subject food science...ktewg pegi kilang vitagen & beryl's..malas nak byk cite...tgok pix jela ok :P











Saturday, 17 December 2011

NADA dinner

DINNER NADA  "ENCHANTING NIGHT"
16/12/2011
8.30 - 11.30 PM
HOTEL INTEKMA RESORT

bersama presiden baru (AHMAD AIZAT) xD

yuni, cikya, akmar, myra

plus ilyani

penambahan rafatin dan nurul ain

student nada part 1

kamee ahli donut :)





Wednesday, 14 December 2011

JUJUR


hemmmm...kejujuran tu pentingkan ?.. tapi knape sgt susah nak jujur kat diri sendiri ? kalau dekat diri sendiri pon payah nak jujur lagi lah kat org lain kan ?! haishhhhh...kadang2 bukan tak jujur..mungkin sebab xnak mengakui atau takot mengakui...pesimis terhadap apa pandangan org lain...perlu ke pandangan org lain ? selalu je ucap ade aqu kesah ?! tapi sebenarnye mmg kita kesah apa org lain akan ckp/fikir..kite takan terlepas dari fikirkan apa yg org akan ckp pasal kita tapi sedar tak yg kita mmg langsung taleh nak stop org ckp pasal kita sebab everything yg kita nampak kita akan sebut/cakap so mmg tak la org akan berhenti cakap pasal kita...tapi knape kita perlu kesah bnde yg mmg akan terjadi..lalui jela..hadap je...cakap je senang tapi nak buat susah...same like me...perlu ke risau apa org lain fikirkan..hemm kekdg perlu jugak pandangan org lain tapi ape2 pon berteraskan keyakinan diri..self-confidence...hati kita sendiri...ape melencong sampai ke sini...aqu nak ckp pasal jujur dgn diri sendiri sebenarnya...

aqu sgt terase yg aqu sendiri susah nak jujur dgn diri sendiri...macam melampau ayat ni..lebih tepat xnak akui tapi hakikat serius aq tatau apa yg aqu rase n apa yg aqu alami..macam mane nak jujur ?!memahami diri sendiri adalah perkara yg paling susah...sebab kkdg kite tak perasaan pon yg kita dah menipu diri sendiri padahal kita ingat just nak kuatkan semangat..cube buat lagi better...bagitahu smue yg kita rasa tu hanya main2/sementara...bilekah aqu dgn tenang bole tahu yg aqu ni macam ni macam tu sedangkan diri sendiri pon xmemahami diri sendiri sepenuhnya mcam mane nak pham org lain..nape aqu rase sgt complicated niyh ! word yg aqu pilih jugak berbelit2 menyukarkan korang nak paham (memangnakbagitaknakpahampon)
terasa indah sgt kalau kita memahami kehendak diri sendiri..kdg2 rasa xpuas tapi tatau sebab apa..rasa tade apa yg xcukup tapi stil rasa kekosongan/ ade je yg xlengkap..jujur dekat sini aqu nak sgt memahami diri sendiri sebab aqu sgt bermasalah dalam mengenalpasti apa yg aqu rasa apa yg aqu nak apa yg aqu perlu..knape hidup perlu sekonflik ini ?!

Sunday, 4 December 2011

hepI besdaY

happy birthday to you !
happy birthday to you !
happy birthday ! happy birthday !
happy birthday to you !

wish happy birthday for my brother FAREEZ YAZIDhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100000633493171&ref=ts )



Thursday, 10 November 2011

cuti mid SEM

haish cuti yg hanya seminggu terasa 1 hari je bile aqu lgsng ta buad ape2 semasa cuti niyh...byk golek2.. GOLEK je tahu ! haip ! babap karang ! :)

tapi sekurang - kurang nye 1 keje siap...outline 4 2nd speech presentation...outline je baru tapi kire ok la tu dari xbuad ape2... aqu planning nak buad assgment anatomy..hemmmmm ="= besok la kot...harap2...insyaallah... kau bole myra kalau kau semangat nak buad ! masalah nye xsemangat...cmne tuh ?! haha

kenapa lah mase ni cepat sgt berlalu..hooooooooooo ~ pejam celik pejam celik dah berganti saat minit jam hari..
come on, kejarlah jgn smpai kau t'tinggal tapi itula org melayu ni buad keje sikit rehat yg lebih...knape tah stdy sikit pastu buad ape2 tah yg lebih..huishh ! bile tah nak tinggal perkara2 cmtu...

aqu pon da kehabesan idea nak menulis...lain kali je la aqu tulis lagi..daaaaaaa

Thursday, 3 November 2011

mata oh mata

nie kisah malam semalam yg buad an pagi aqu harini t'amatlah ngantuk saat lepas tamat kelas principle of nutrition pukul 10.30 pagi tadi..

kenapalah dah pukul 4.30 pg still mata aqu niyh tamo tutup2...bile nak tido ! grrrrrrrr
argggggghhh...tension !
aqu nak tido la !
dah la klas esok pukul 9.30 pg..heishhh
aqu xminum caffein pon lau nak ckp aqu xleh tido...

mata tolong la tutup and tido skrg..
plizzzzzzzzzzzzzzzzzzz
dear, u can...come on...

nilah yg berlaku semalam...area pukul 5 baru aqu berjaya melelapkan mata yg degil ni...huish
nak kongsi tips sikit "cara mudah untuk tido" kalau bole d'praktikkan la...
semalam bole pulak aqu hanya golek2 mane la nak tido kan..tapela...
lain kali try cara ni ok !

  1. minum susu sbb susu tolong release hormone yg merangsang otak utk tido...nama hormone tu kalau tak silap aqu melatonin...erkkkkk =.=  lupe ! <---- abaikan...tapi manela nak dpt susu kalau jenis macam aqu bukan kaki minum susu yg ad stok berkotak2...
  2. baca buku lagi2 buku pelajaran yg tebal2 ok...ni konpem kau tengok buku tu je kau dah sangap/menguap...kalau student cam aqu buku anatomy tu mmg sesuai bangat la hoi..tepu pale otak tengok buku tu..haha!(bukan buku anatomy je..semua buku skrg ni aqu blaja sbnrnye bole wat aqu sangap...eish3) tp semalam aqu lupe pulak nak buad cara ni..kalau x sure tido kot...tapi tape nnt aqu try cara ni..sape2 nak try n nak kongsi hasilnya nnt pon bole... :P
  3. mecoret/menulis..tak kesah kat mane2 tp jgn kat tmpat yg xsepatutnya la..pandai2 pk kat mane sbb semalam lepas aqu menulis kat netlog bout aqu yg taleh tido ni then aqu off lappy pastu letak pale atas bantal..dah bole tido w/pon aqu xbpe lagi ngantok mase tu...mungkin sebab mata aqu yg dah penat mse tu hadap komputer lama2...mata pon tahu penat oke ! ="= (fakta ni xbpe bole pkai..kikiki)
  4. amek feel tido...ni x p pk macam2 dlm otak tu mane nak tido...pejam mata bygkan ngah tido msti tido.. ni x berangan tah ke mane cmne nak tido ?! berangan jumpe prince charming la..esok nak p makan mdc la..haishhhh....
  5. last skali kalau bole pakai cara ni...time nak tido pakai stokin tp aqu tatau kesahihannya sebab aqu xpenah buad...tp stlh aqu mencari2 agak logik kat situ...kita perlukan suhu yg xterlalu sejuk n xterlalu panas..m'mndgkan mlm2 ni sejuk + kipas pasang volume 5...haaa hamek kau meringkut - ringkut nak tido..so dgn stokin tu kira bole la rase panas sikit...pakai selimut skali jgn lupa ! msty syok je tido..hehe
sampai sini jelah aqu mencoret...apa2 yg baik bole d'jadikan teladan..yg buruk jadikan sempadan...cehhhh ! k adios !



Monday, 31 October 2011

cOUntDown 3,2,1

I wish cepatlahhhh hari jumaat 4/11/2011...
~ (baru hari isnin) ~



friday ! cepatlah datang !
gila ta sabar budak niyh..heh !
yela...lama dah aq xjejak rumah t'chenta..
baiti jannati ku yg sgt2 aq rindu tuh...
9 minggu aqu dok merantau xbalik2...haish...
kangen bangat deyh...
hepi xterkata tyme nak balek ni...
eksaited sgt2...hoooooooooooo

balik tetap balik...rase melonjak-lonjak nak balik ni taleh hilang..
takesah la even besok aqu kena hadap test BIOCHEM !
cuak tersangatlah ade skrg niyh sebab segala chemical structure aq xhafal lagi !
arghhhhhh ! dah la buad 1st time aq test nutrition  paras2 lulus je..
tolonggg ! aqu dah xnak takat lulus...atleast B ok la...
gudluck 4 me...together we all pray 4 our success !

Friday, 28 October 2011

feEL sO tired

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh



feel t'sgt la tired + exhausted + fatigue...bukan sebab belajar...(sikit la antara faktor)
tapi aqu lagi penat m'mikirkan masalah hati ni...geram tahu x ?!
why ? why ? why ? still keep wondering in my mind !
aqu tatau la mne nak tuju...

apesal ha kau mcm ni ? kau harapkan apa ?.

aqu nak sgt hidup aqu normal semula...
tah knape aqu rase hilang semacam...lost =.=
semua bnde mcm tak kena...



Friday, 14 October 2011

kINDerGArtEn

hohohoho ~ ~ ~ cecomel je kalau ingat2 balik zaman tadika an an an =.= comel je aqu ase aqu mse tuh... wekkkkk ! pasan la ! xD...dah la mase tadika xpk ape pon...tatau ape pon..main je tahu...sampai aqu ta reti pon eja name aqu tau mase tu...ape la yg aqu blaja...pegi sekolah n then balek...sambung men kat rumah...kikikiki

aqu mase tadika + pra sekolah dulu byk la jugak involve dalam macam2 pertandingan...menari + mewarna la aqu ingat...padahal aqu pon ase xcantik je aqu mewarna dulu...mcam ape je ="=

tu la  pasal kan..cite pasal tadika bese mase tadika la kite belaja menulis, mengira & membaca rite ? paling seronok mewarna la kan..pensel warna byk je asek tukar2...(pensel warna = hav story behind that) ---> mase darjah 1 time pend seni kot coz pend seni jela yg ade sesi kaler mengaler ni...aqu pulak mase tuh xbawak watercolour..aqu xengat sgt la coz bnde ni lame dah berlaku...bole pulak de sowg mamat tu ckp camni " mira je bole guna..org lain taleh " sebab ad jugak yg nk pinjam kot dari dye...haha..klaka tahu (time ingat2 balik) kalau mase tu aqu ase aqu bgge la kot...ngahaha...comel je mmat tu ckp cmtu...so bunga2 la mira...kakaka ~ dah ! abaikan yg ni..

sebenar nye pasal mewarna ni la aqu nak cite ok...heeee ~ utk assignment FOOD SCIENCE NAD413...group aqu dpt fruits & vegets...kene cite la bout processing, storage n so on bla bla bla..yg aqu nak highlight kteorg kene buad "how 2 buy fruits & vegets" then assignment ni taleh uad pkai video kene live la...berlakon/dokunmentari/role play so what eva...n guess ? time buad props tuh kamee2 ni lukis n mewarna la props tu...ade pic buah + sayur...huhu ~ ~ tuh sebab aqu teringat zaman tadika aqu...& aqu ase kteorg sgt comel mase buad bnde ni..hahaha !

tengok la...hasil kteorg melukis & mewarna
tapi aqu xlukis la...mewarna je...tapi bukan semua aqu warna

comel an an an...haish !

Monday, 10 October 2011

Friday, 7 October 2011

nEw sEAsON weYh !

ape yg new season sgt tuh cik pingu oittttt ? 
nie haaa nak gosip cite hot... + panas ! panas! panas! + hahahaha...

sebenar nye nak ckp yg ~~~<3 vampire diaries 3rd season da kuar da...heeeeeeeeeeeeeeeee (lebar senyum) ~ sgt suke oke...excited terlebih...bese la minah ni kalau cite pasal series faberet dye mmg adrenalin dye melonjak2...HIGH dah tuh...nak buad cmne...natural jadik cmtu..taleh ubah da tu...kesiannnnnn ="=
tapi tak kesah la...abaikan syndrom yg melanda diriku *letak je tepi kalau bole* fokus kat ape aqu nak stowi ni...cehhhhhh ! ayat !hahaha...lantak p la...teros bace tau jgn pk ape minah ni...straight jela...celoteh byk giler pulak..bosan tahu !xD

ok...season ni stat ditayangkan pada 15sept lepas...(lambat kot update) *not harm at all * mmg la agak lame jugak dah ditayangkan tapi skrg untuk saat nie jam nie baru sampai episod 4...kire xla aqu ketinggalan zaman sgt nak update cite nie....aqu ta nak cite detail ape berlaku sebab nnt xbesh nak tgok...korg dah tau stowi about ape...so tamo cite lebar...better korg find out sendirik ape yg jadi..mmg awesome beb ! superb ! aqu suke...cite dye xpenah bosan malah ase xckup lagi ada...kalau la 1 episod tu pnjag sikit kan besh.... (konpem korg akan ckp cmtu) cayalah ckp aqu ni...hihihihi ~

fyi,cite ni update seminggu sekali...setiap hari kamis mlm tapi bese kalau nak download adalah sehari selepas d tayangkan d ctv...sane punye chanel la kot...aqu tatau sgt..tpi bese aqu buad mmg cmtu...sebab mmg link paling cepat pon sehari selepas d tayangkan...apepon nak ucapkan selamat menonton :)

p/s :currently downloading eps04 :P

Thursday, 6 October 2011

pC FAir

EISH...geram...geram...geram !!! yela mane tak geram...dgar je pc fair mmg seronok bagai la hai...hati penuh bunga2 keliling taman TAPI buad mereka2 yg seperti aqu ni...nga kesempitan duit ni...sangat la tensi kot...mne x...taleh nak beli ape yg aqu nak...LAMA dah aqu aim nak beli bnde ni tp xdpt2 lagi..siap mmbe aqu dah sound dah :P "kau bile nak beli external ? kunk t kne format lagi menangis m'rayu2 nak cite vampire diaries " kejammmmmmmmmmmm je...tape beb... aqu xtacink pon...tapi mmg la... ape yg aqu nak beli ni tak terbeli lagi...lagi tadi nmpak dah lambakan hardisk tu...around rm200 la...standard harga la an...aqu tak kesah sgt hrge tu tpi...........mne nak cekau duit woooo...haish...time ni t'pk kalau bf aqu dkat sini... + lord pulak tu...mmg da aqu tala kan hardisk tu soh dye byr...hihihi...pengikis betol...ala..bukan selalu...sekali sekala je...banyak la kau ! usaha sendirik la..hmmm....cite pasal usaha ni dulu kan aqu keje kjap an an an...engat x ? haaaa sbnr nye aqu da spend da duit tok hardisk ni...tapi masok sini keje bayar macam2..duit m'alir macam air...ta sedar pon..tau2 habes je duit...brg ta nmpak tpi duit abes...eeeeee~ kalau la dikumpul2 duit tu...mcm2 da aq bole wat...kawin pon bole...HAAA gatai la tu...! ok..tutup kes..balek semula pd topik asal...masalah ye aqu pon xengat aq dah t'gune wit tu tok ape...buku ? makanan ?tah la..rm200 jugak aqu spend...uwaaaaaaaaaaa mo nanges guling2 sebab kne tggu lagi kalau nak beli hardisk....nak jugak..nak jugak..nak jugak...ta kesah la ape brand...asal ade...cmni pon cantek gak..





ok an cmni...cute je aqu ase..skunk ni pulak aqu punya headfon putus wayar..tinggal sebelah je bole gune...GANAS la kau myra... mmg betol minah ni ta reti jaga brg...abes je rosak lau kt tgn aqu...sedehhhhhhh :(...ckp pasal ganas...aqu ase mmg betol la kot...byk jugak brg yg smpai kt tgn aqu rosak...haduuuuuuuui aqu tatau nak wat cmne...mmmm...dah + lagi 1 kne beli...heish =.=

lagi cite psal pc fair...mp3 murah giler kot...rm29....nseb aq ta minat sgt...so aqu tahan la godaan tu...ndst lagi...murah jugak...sony la..tamo da sony..aq plan nak pkai nokia eseries ta pon samsung...tapi bile nak beli ? tade sape2 nak hadiah kan aqu ke ?pilizzzzzzzzzzzzz....bagi kat aqu...wink wink...nyeh ! harapan la.....hahaha

aqu jugak terpikir nak beli pendrive baru...yela sebab pendrive skrg ni cam bengong...tapi ok jela...mseh bole pkai lagi...ngade je nak tukar baru...skrg lagi pkai duit byk...buku FOOD SCIENCE tu wajib beli... xD

p/s : sape2 murah hati nak belikan aqu brg2 ni di alu2 kan oke...sile2...d hargai sgt2 ... >.<

Friday, 23 September 2011

eDit M'Edit

credit 2 my housemate ^^ ----nadeeya nasir---- sebab sudah teach aqu cara nak edit pic guna photoscape.. kalau cara len aqu tatau la ye..kena berguru ngn owg len pulak..hoho ~ dan dgn segala tunjuk ajar yg telah diturunkan kpd aq nie ( cehhhh ayattttttt )...seharian aqu asek edit pix je..hahaha....aqu lgsng tak wat keje tau..keje aq just edit pix je..tah pape...tape la an...sekurang2ye aqu blaja jugak hari ni... (bole la d kategorikan blaja jugak)



korang2 kalau lagi expert bole lah ajar aqu yepp...
aq pon malas nak tulis pnjang2 nie...
lebih kepada sudah kekeringan idea nak coret ape...* bebel je pnjang minah nie *
SO inilah hasil kreativiti aqu yg baru mula belajar... *muahahaha*



nie je yg mampu aqu wat...lebih2 tatau..sila cakap chantek yerp ! xD
PENAT nie aqu m'edit..ngeeee ~

Tuesday, 13 September 2011

kULIah..LecTurE..kULIah..


dietitian is a health care professional who focuses on proper food and nutrition in order to promote good health. They supervise the preparation and service of food, develop modified diets, participate in research, and educate individuals and  groups on good nutritional habits.The goals of dietitians are to provide medical nutritional intervention, and to obtain, safely prepare, and serve and advise on flavorsome, attractive, and nutritious food for patients, groups and communities. Dietary modification to address medical issues involving dietary intake is a major part of dietetics (the study of nutrition as it relates to health). For example, working in consultation with physicians and other health care providers, a dietitian may provide specific artificial nutritional needs to patients unable to consume food normally. Professional dietitians may also provide specialist services such as in diabetesobesityoncologyosteoporosis, paediatrics, renal disease, and micronutrient research.
Different professional terms are used in different countries and employment settings, for example, clinical dietitian, community dietitian, dietetic educator, foodservice dietitian, registered dietitian, public health dietitian, therapeutic dietitian, or research dietitian. In many countries, only people who have specified educational credentials and other professional requirements can call themselves "dietitians" — the title is legally protected. The term "nutritionist" is also widely used; however, the terms "dietitian" and "nutritionist" should not be considered interchangeable — the training, regulation and scope of practice of the two professional titles can be very different across individuals and jurisdictions.
so kat atas nie la meaning for dietitian..paham x ? buad buad jela faham oke.. :P
skunk aqu nak write bout courses yg aqu kne amek untuk 1st sem niyh tau !..17 unit kredit lau xsalah aqu..heeeeeeeee ~ lupe maap maap maap....


                                                    ANP405 ----> Anatomy & Physiology 1
                                                          NAD401 ----> Biochemistry
                                                     NAD404 ----> Principles of Nutrition
                                                        NAD413 ----> Food Science
                                                  CTU551 ----> Islam & Asian Civilization
                                                       BEL492 ----> Presentation Skills
                                                 HBU119 ----> Red Cresent Society 1
    yeAHH..inilah subjek2 yg aqu amek untuk 1st sem ni....seronok kot ?! hahahha...bole la..aqu cube untuk minat bab ini mase depan aqu...bakal jadik kerjaya aqu..so aqu kene lah study betol2...taleh nak rilek2...pray 4 my success oke....

    Sunday, 11 September 2011

    mDs (minggu destini siswa)


    FUHHHHHHH ! lega sungguh..mesti ramai an yg ckp mcm tu sebab setelah seminggu menjalani orentasi..biasa la bagi freshie macam aqu nie msty or lagi tepat WAJIB mengikuti orentasi..tapi untuk aqu di uitm kamee panggil minggu destini siswa atau lebih ringkas MDS..penat la jugak benda ni tau..hushhhhhhhhh...tapi setelah aqu lihat mds tempat lain aqu bersyukur la bab ktewank punye sangat simple..ta beban pon..hahaha..syukur !

    banyak jugak aktiviti sampai pack..tade mase lgsng nak naik bilik rehat2..hmmmm..ape nak buat..TERPAKSA oke !thennnnnnnnnnn tengok la nie aq dah blur nak tulis ape..sungguh aqu ta pandai nak berceloteh... :)
    sepanjang minggu nie pon ta banyak pic yg aqu ambil..tengok gambar jela ea...



    pix mase dekat DEWAN TUANKU AGONG uitm shah alam..mase nie majlis amanat naib canselor diadakan secara live tau..hoho *banggabangga*
    mase nie jugak yg ada dalam dewan nie adalah pelajar freshie s.alam,p.alam and p.perdana



    dekat cafe agsana bersama roomate (:

    Thursday, 1 September 2011

    Wednesday, 24 August 2011

    diNnEr

    1st dinner (22-07-2011)

    Post kali nie adalah untuk 2 hari lepas iaitu DINNER ECOSHOP untuk bulan puasa...tapi memandangkan aqu busy 2 hari lepas ----> 22-08-2011 so ta dptlah lah post awal..jadik aqu post hari nie jelah :)
    yelaaah mane tak bsy bab semalam pnyer semalam diner...penat tak larat nk wat entry baru...semalam aqu ngn rajen nyer p wat beskut mama caries..hehehe...

    selama aqu bekerja kat sini...dah 2 kali aqu merasa dinner yg di sponsor teros dari bos kamee... 1st 22/07 and 2nd 22/08..untung lah jugak...dari ta merasa apa2 kan an an..
                                           
                                                                     2nd dinner (22-08-2011)





    Wednesday, 17 August 2011

    ramaDAn 17

    SALAM NUZUL AL-QURAN

    sudah 17 hari umat islam berpuasa...moga sentiase berada dibawah lingkungan rahmat-NYA untuk beberapa hari lagi sebelum kedatangan syawal..amin :)

    tiada ape yg hendak di coret..hanya ini saje
    salam....

    Saturday, 13 August 2011

    pENGuin

    Nak bercerita sikit tentang penguin..tapi knape penguin?
    Sebab penguin tersangatlah unik. Lepas tu kecil dan comel. Walaupun kecil tapi mampu hidup di kutub selatan yang sejuk melampau tu. Dan lagi satu sebab aku dengar penguin pencinta setia. Eceh..ihiks

    Aku penah lah terdengar lama dulu yang "PENGUIN PENCINTA SETIA" tapi taktahu pulak kesahihannya..sekali aku google-google jumpa pula orang menulis tentang penguin ini..
    Memang penguin haiwan yang setia kerana
    penguin hanya berpasangan sekali seumur hidup :)
    Dekat sini pula nak bercerita serba sikit tentang penguin.
    Penguin adalah haiwan yang hidup di kawasan yg bersuhu rendah..tempat sejuk la..lebih sejuk dari peti ais rumah korang tu...haha !
    Bila seekor penguin betina bertelur... penguin jantan akan mengeramkan telur itu selama 65 hari tanpa bergerak pada suhu dibawah paras beku 30-40 darjah celcius..
    Penguin betina akan pergi mencari makanan utk suami dan anak nya semasa penguin jantan mengeramkan telurnya..
    Selama mengeram,penguin jantan akan kehilangan 1/3 daripada berat badannya.. tengok ! betapa besarnya pengorbanan yg dilakukan oleh penguin jantan...:)

    A happy family of penguin
    iye-iye je
    manalah ekau tahu mira oi ini keluarga penguin..haha
    ..

    Thursday, 11 August 2011

    BLAck forEST

    emmmm..yummmmi ! hehehe :p tersangat lah aqu terkejut hari niyh bab aqu dapat coklat CADBURY BLACK FOREST !jgn jeles naaa..hikhikhik >.<



    sangat tak menyangka tau..haish mane penah lah sesape nak bagi aqu coklat..tade sape nak bagi..cet ! selalu aqu p mengemis kat mak aqu cakap "mak...mak..mak..nak coklat tuh " ( wink wink )sambil wat muke comel m'harapkan mak aqu beli..
    niyh hari nie bermurah hati pulak kawan aqu nak bgi..hahaha..terima kasih la yep !
    di hargai sangat2.. :)

    sebenar nye tak terniat pon d aty kawan aqu sowg nie nak bagi coklat tapi m'mandangkan dye dgan rase bersalah telah membuat aqu tacink..ceh ! mmg aqu pnas la dgan dye..sape soh wat aqu sentap.. tapi jap tu aqu oke je..alih2 dye bole beli coklat tanda mntak maap..aitttt..terharu aqu..huhuhu ~ tak sangka inisiatif dye nak mnx maap smpai cmtuh sekali..haish..rezeki2..hehehe


    Sunday, 7 August 2011

    rAmaDan

    salam ramadan buat semua ! tak kesah la even sudah seminggu lambat nak post SALAM RAMADAN niyh.. still umat islam di dunia masih lagik dalam bulan ramadan an an an ^ ^...so masih sempat lagi aqu nak mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa kepada semua orang yg mengenali diriku niyh..cececeh ! puihhh ! lantak la :P pose tau smue ! jgn pose yang2 yok petang2 bukak periuk ?!tyme nak buka je tape bukak periuk oke...haishhhhhh !

    hmmm..sempena bulan ramadan yang mulia niyh sebenar nye aqu mengharapkan bulan nie membawa seribu satu manfaat kepada aqu and boleh merubah aqu agar menjadi insan yang lebih baik..mendekatkan diri kepada-NYA..berdoa lah untuk aqu ea..aqu bukan lah seowg yg sempurna & aqu mengharapkan agar aqu menjadi insan yang lebih baik untuk masa akan datang..INSYAALLAH

    so kowank2 smue pon msty mengharapkan sama seperti aqu an an an..sama2 lah ite berdoa agar terus cemerlang dan berubah kepada yang lebih positive !semoga kite smue berjaya hendaknya !

    Tuesday, 24 May 2011

    cIntA antARa kItA

    Duta :
    sejak dari dulu
    ku menyintaimu
    kau tahu begitu namun kau berpura
    ku masih teringat kau peluk diriku
    yang telah membuatku menyintaimu

    sudah berapa lama
    diriku ini
    tak bertemu mu
    mungkin ku harap jua
    kau merinduku
    sebagaimana ku rindumu

    cinta antara kita
    tiada penghalangnya
    walau akhir usia
    ku menyinta dirimu
    ku hanya menunggumu
    menyata kau cintaku
    ku kan berjanji
    menyintamu sayang...

    Baizura : 
    setelah kau pergi jauh dari sisi
    tiada ku cinta selain dirimu
    ku ingin bersama denganmu selamanya
    walaupun sehingga ke akhir nyawa
    mungkin kau tak mengerti
    maksud ku dulu pada dirimu
    kini ku kan menyinta dirimu itu sehingga ke akhir waktu

    cinta antara kita
    tiada penghalangnya
    walau akhir usia
    ku menyinta dirimu
    ku hanya menunggumu
    menyata kau cintaku
    ku kan berjanji
    menyintamu sayang...

    Duta :
    sudah berapa lama
    diriku ini
    tak bertemu mu

    Baizura : 
    mungkin ku harap jua
    kau merindu ku
    sebagaimanaku rindumu

    Duta & Baizura : 
    cinta antara kita
    tiada penghalangnya
    walau akhir usia
    ku menyinta dirimu
    ku hanya menunggu mu
    menyata kau cinta ku
    ku kan berjanji
    menyintamu sayang......

    Monday, 16 May 2011

    rEUnIOn sKPj

    nie stori pasal semalam okiee.. 15/05 -------> perancangan men terjah jek ikot membe2 ex-skpj nak reunion dekat gunung ledang...nseb la boleh tahan ramai..kalau takkkkkkkkkk.. bako aje !..seyes okie... ta la bako cume sedeh la...sobsobsob ~~( ape yg d plan ta menjadi )..syukur alhamdullilah everything FINE... selama lebih kurang 6 jam kamee had fun...sangat2 seronok...ktwe t'bahak2 aqu tgok perangai sekor2...bhaha !
    berkumpul dekat masjid paya jakas kol 11...ade 3 bijik kete + 1 motor...total orang adelah 15 orang...8 boys and 7 girls...okie la tu...w/pon rmai ta dpat datang...then sampai sane kol bape tah tatau tpi yg penting setelah berpeluh2 + bangkang m'bangkang sekejap smpai la kat destinasi yg d tuju...bwah 1 tingkat dari kolam puteri...ohh lupe3... makanan kteorang di beli khas oleh azyan azmi... NASI LEMAK... byk tau dye beli..dan diaorang yg lelaki nie kan kuat makan...so diaorang la tukang menghabeskan...hihihi ~~~


    patut lepas mandi mande diaorang ajak jalan lagi...TAPI kami pompuan da letih + ade hal so chow saje lah... 
    HOPE DAPATLAH together gether lagi yeeeeeeeeeeeee !!! 
    p/s : ade pix tapi ta sempat la bluetooth plak...lau ade nnti aqu masukkan la yeeeeeeeeeeee