Thursday, 31 May 2012

nota cinta #1


Cinta pertama ialah kenangan.
Cinta kedua merupakan pengajaran.
Cinta yang seterusnya ialah satu keperluan kerana
hidup tanpa cinta bagaikan minuman tanpa gula.
Lantaran itu, 
bajailah cinta yang dianugerahkan itu sebaik-baiknya
agar ia terus mekar dan segar sepanjang
musim

muffin

hyep..ni muffin aqu buad sempena healthy cooking 4hb Jun akan dtg nnt..

layankan jela muffin cmni
aqu bukan pakar masak or nk jadik mster chef pon
kira hebat la dpt buad ni
hahaha
ni kira praktis la dulu..takot kunk xjadik buad malu je nak masak nanti..and alhamdulillah aqu rase ianya menjadi...xpahit.. takot terlebih baking powder yg menyebabkan pahit je...sebab ritu dyeorg buad terpahit...ni aqu buad just nice je...suke la jugak aqu dpt buad muffin ni..kira lepas ok kalau nk buad utk saje2 makan..ahakzz...xmanis sgt..sweet je..rase milky sikit..ok la..kata pon masak utk healthy kan..mane bole manis2..masin terlebih ke..kira jadik la apa yg aku buad ni..hewhewhew....aqu try buad muffin je...part utk lunch iaitu ayam paprik aqu serah kat partner aqu praktis...kteorg mmg akan buad healthy cooking ni 2 org satu group...buad utk breakfast and lunch skali...so aq amek part breakfast sebab aqu mmg lagi suka buad kek, biskut dari masak lauk pauk..uhh xminat...hakhakhak..utk lunch partner aqu praktis kat uma dia tp aqu nk try gak buad...besok kot..harap2 jadi la ea..heish..nak masak pon cuak..mcm nk masok master chef je..lepas masak ade org nilai segala bagai tu semua...huhuhu ~ for lunch jugak dessert yg kteorg nak buad ialah chocolate fruit salad....ala salad buah pastu letak topping coklat...mudah and cepat je kot asenye...sebab mase yg dibagi pon hanya 3 jam je....dgn menu utk bekfes adalah cereals muffin + lemon iced tea....lunch pulak white rice + chicken paprik + vegetables + fruit salad + sky juice...ni semua2 ni nak kena kira dia punye kalori tau...dah kira tu kena plak kira carbohydrates, protein, fats, vitamin C, vitamin A, calcium, phosphorus & segala lagi major minerals la..then kne buad pulak E.P/A.P lak...EP = edible portion, AP = as purchase...yg ni jela setakat ni aqu tatau sgt nak buad cmne sebab aqu tatau encik fathee beli cmne...yg mmg edible portion je ke..or kteorg kne buang segala bnde yg xnk tu dulu baru bole masak...hmmm...ntah...nk tanya org len pon bukannya tahu sgt...opss lupa nak bgtahu...menu ni kteorg kne buad dalam 2 serving..mean utk 2 org la makan...so apa2 nak buad mmg kena kira utk 2 org ye ! k la..stop kat sini dulu...

Monday, 21 May 2012

berjimba di TS

ni update pasal sabtu lepas...mmg aqu + 3 org osmate aqu dah plan baik punye nak pegi merelease kan tension dekat TS..tah tension ape pon tatau..haha...ni kteorg lebih kpd saje buang mase + duit dengan pegi bermain di TS theme park..superb beb kat sane wa ckp lu..besh giler...dapat jerit puas2..tade sape nk cop kau gile kalau kau teriak kuat2 pon ~ hehehe

video

ni video mse main mix DNA..terbalik-balik aqu mse ni
tudung pon dah sengetbenget
habes semua



superbowl ~
konon la main..haha


train kanak bawah 12 tahun
lepas 2 osmate aqu muntah naik dizzy
kteorg decide amik kanak nye game
HAHA


bus stop
otw balik da !